Migren Tedavisi

Migren Tedavisi

Kronik migrene yönelik uygulanan tedaviler yeterli sonuç vermemiştir. Hastalar sürekli ve aşırı miktarda ağrı kesici kullanmanın riskleri ve ağrı yarattığı olumsuz psikolojik durumdan şikayetçidirler.

Botulinum toksin  kronik migrenin koruyucu tedavisinde yeni bir seçenek olarak ortaya çıkmaktadır. Kronik migrende Botulinum toksin uygulaması, doğru tanı ile bu konuda deneyimli uzman doktor tarafından yapılmalıdır.  Kronik migren üzerine yapılan Uluslararası bilimsel çalışma (PREEMPT) sonucunda Botulinum toksin, FDA (Amerika ilaç ve gıda teşkilatı) tarafından ve 2011’de ise Sağlık Bakanlığı tarafından kronik migrene yönelik olarak koruyucu tedavi seçeneği olarak onaylanmıştır.

Ülkemizde her 6-7 erişkin kişinin 1’i migrenli, her 10 migrenlinin 1’i de kronik migrenlidir. Türkiye’de kronik migren görülme sıklığı %1,7‘dir. WHO(Dünya Sağlık Örgütü) yaşamı olumsuz etkileyen hastalıklar arasında 19. Sıradadır(yaygın bilinen hastalıklardan biri olan Diabet-şeker hastalığı- de önünde yer alır).

Hastalık tipine göre 2 yaş ve üzerinde güvenle kullanılabilen Botulinum toksin, vücutta birikim ve bağımlılık yapmayan, kalıcı yan etkisi olmayan bir ilaçtır.

Nasıl uygulanır?

Botulinum toksin yüz, baş ve boyundaki 7 bölgede, 31 noktaya uygulanır.