Alın Germe ve Kaş Kaldırma

Alın Germe ve Kaş Kaldırma

Yüzün en erken yaşlanan bölgeleri ne yazık ki göz çevresi ve alın. Bu bölgelerdeki dokularda yaşlanma, yer çekimi ve aşırı mimik kullanımı sonucu çeşitli problemler oluşmaya başlar. Kaşlar düşmeye, üst göz kapağı üzerinde deri birikmeye, göz kenarında kazayağı denilen kırışıklıklar, oluşmaya başlar. Bu durum, kişiyi daha yorgun ve olduğundan yaşlı gösterir.

Ameliyat teknikleri nelerdir?

Endoskopik cerrahi ciltte büyük cilt kesileri yapmadan özel cihaz ve kameralar kullanarak yapılan bir ameliyat şeklidir. Son 10 yılda estetik cerrahide yaygın olarak kullanılmaktadır. En sık kullanıldığı alan alın şakak germe ameliyatlarıdır.

Endoskopik alın germe ameliyatı saçlı deri içinden yapılan, 2-3 cm’lik 3 adet kesiden yapılır. Bu kesilerden özel cerrahi aletler  ameliyat sahasına ulaştırılır. İçeriye gönderilen kamera yardımıyla ameliyat alanı görüntülenir.

Saçlı deri boylu boyunca bir kesi yapmadan kaşlar ve alın dokusu kemik üzerinden sıyrılır daha üst bir seviyeye kaldırılır ve yeni yerine tespit edilir.

Bu yöntemin klasik yöntemlere göre en önemli avantajı saçlı deride çok az bir iz oluşması, bu bölgede his kusuru oluşmaması ve iyileşmenin genel olarak çok hızlı olmasıdır.

Endoskopik alın germe, lokal anestezi altında yapılabilmesine rağmen çoğu zaman aynı seansta yüz germe işlemleri de yapıldığı için, hasta konforu açısından genel anesteziyi tercih edilir.

Ameliyat sonrası öneriler

Yüz germe işlemi yapılmayan hastalar ameliyattan sonra hastanede 1 gün kalabilecekleri gibi 12 saat sonra evlerine de gidebilirler. Ameliyattan sonra ciddi bir ağrı şikâyeti olmaz. Ameliyat sahası bandaja alınır ve yaklaşık iki gün yerinde bırakılır. Göz çevresinde hafif morarma ve şişlik oluşabilmektedir ancak 1 hafta içinde bu görüntü kaybolur ve hasta normal hayatına devam eder.