2019 yılının öne çıkan estetik trendleri neler olacak?

“Doğal güzellik” trendiyle birlikte gerekenden büyük ve orantısız göğüs operasyonları, kalkık burunlar ve ifadeyi yok eden uygulamalar sona eriyor.

Burun estetiği

Halihazırda göz altı çukurlarının düzeltilmesi, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi veya daha dolgun dudaklar elde etmek için kullanılan dolgular bu dönemde yeni pek çok uygulama alanı bulacak.

Özellikle Hyaluronik asit içerikli dolgular, kulak memesinden el sırtına, meme ucundan genital bölgeye birçok vücut bölgesinde yaşanan sarkma ve kırışıklık için kullanılmaya başlanacak. Bunun yanında, dolgu uygulamaları ile burundaki küçük kusurlardan kurtulmak da artık mümkün. Kalıcı olmamasına rağmen, estetik burun ameliyatları ile karşılaştırıldığında daha zahmetsiz ve daha uygun fiyatlı bir uygulama olması nedeniyle, 2019 trendleri arasında yer alacağı öngörülüyor.

Kök hücreyle gelen güzellik

Vücudun iyileşme ve tamir cevabının bir parçası olarak görev yapan kök hücreler tıbbın birçok alanında kullanılmaktadır. Yüze kök hücre tedavisi hem yaşlanmayı geciktirmek, hem de yaşlanma etkilerini gidermek için uygulanan bir yöntemdir.  Derideki yaşlanma belirtilerini geri çevirerek cilt gençliğini geri kazandıran ve elastikiyet kaybını gideren kök hücre tedavisi, aynı zamanda akne izlerinin tedavisinde de oldukça başarılı. Cerrahi bir operasyon olmamakla birlikte, etkisi kalıcı olan bu tedavilerin önümüzdeki yıllarda daha yaygın olarak kullanılacak.

Yorumunuzu Bırakın